Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika u mjesnom parku, svetom misom zadušnicom za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje te svečanom sjednicom Općinskog vijeća općina Nijemci proslavila je svoj dan.

Općinski načelnik Vjekoslav Belajević istaknuo je kako mu je najveći cilj zadržati obitelji i mlade na području općine, a kroz brojne projekte i programe aktivno rade na podizanju kvalitete života svih mještana. „Najvažniji su nam projekti koji uključuju pomaganje djeci i obiteljima s djecom. Istaknuo bih besplatan vrtić na koji smo izuzetno ponosni, ali ne smijemo zaboraviti ni potpore učenicima te stipendije srednjoškolcima i studentima. Smatram da je to najbolji način izravne pomoći našem stanovništvu“, rekao je načelnik Belajević dodavši kako s obzirom na veličinu općine, puno posla imaju i u komunalnom te infrastrukturnom dijelu. Plan im je kroz nekoliko godina provesti kanalizaciju kroz svih osam naselja općine.

„Jedna je ovo od općina koja je, nažalost, preživjela velike demografske udarce, no brojne mjere koje poduzima i ogromna sredstva koja izdvaja pridonose boljoj slici, čak i da se otvori novi vrtić. Puno je općina kod nas koje imaju vrijedne načelnike koji rade na korist svojih stanovnika, jedna od njih je sigurno i Općina Nijemci”, poručio je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić čestitavši Nijemcima na velikom jubileju.