U spomen na sve poginule, nestale, ubijene i preminule hrvatske branitelje i civile položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja u Posavskim Podgajcima. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, nakon kratkog video prikaza o samoj općini, dodijeljena su priznanja i nagrade Općine za 2023. 

NAGRAĐENI:

– vlč. Ivan Živić dobitnik je povelje „Luka Senjak“ za promicanje položaja, ugleda i duhovnosti na području Općine Drenovci kao i za cjelokupnu djelatnost posebno usmjerenu djelovanjem i radom u svetištu Majke dobre nade u Šumanovcima

– učenica Tea Lončarević pohvaljena je za postignuća u kulturno-obrazovnom radu

– DVD Đurići pohvaljeni su za iskazanu požrtvovnost, humanost i nesebično davanje u području vatrogastva

– Slavonija Bošković d.o.o. iz Cerne pohvaljena je za gospodarski razvoj općine Drenovci te dugogodišnji rad i djelovanje. 

„Od samog početka mog mandata, uistinu želimo sa svim Općinama, pogotovo s onima koje su proaktivne i načelnicima koji pokazuju želju za razvojem svoje općine, koji prate trendove, projekte i fondove, imati odličnu suradnju i sudjelovati u svim segmentima kroz razvoj gospodarstva, pomoći školama na ovom području i izgradnji školskih sportskih dvorana, ali i kroz rad svih institucija“, rekao je tim povodom vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Program svečane sjednice obogatili su nastupi Tamburaškog sastava „Slavonci“.