Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan općine Bošnjaci, u spomen na krvave bošnjačke izbore iz 1897. godine. Prisutnima su dobrodošlicu poželjeli predsjednik Općinskog vijeća Josip Šumanovac i općinski načelnik Andrija Juzbašić nakon čega su predstavili sve dosad učinjeno te se pohvalili brojnim realiziranim projektima na području kulture, turizma, gospodarstva te društvenog i vjerskog života. „Sačuvali smo prostor, izgradili komunalnu infrastrukturu i objekte te nam je sada najveći izazov zadržati ljude na ovom području“, rekao je načelnik dodavši kako su uveli brojne demografske mjere kako bi potaknuli mlade i obitelji ostati živjeti na području općine.

Osim toga, istaknuti su i najznačajniji projekti koji su trenutno još uvijek u fazi provedbe. Među njima je infrastrukturno opremanje poduzetničke zone čijim će otvorenjem doći do novih radnih mjesta u Bošnjacima, gradnja dječjeg vrtića te tlačnog voda do pročistača otpadnih voda u Županji. Investicije su to vrijedne ukupno oko 28 milijuna kuna, a sve tri na svoj način doprinose boljitku života svih stanovnika.

„Općina Bošnjaci jedna je od općina u kojoj je komunalna infrastruktura u popriličnoj mjeri izgrađena te trenutno nema potrebe za velikim kapitalnim ulaganjima koji bi se u skorijoj budućnosti trebali realizirati. Upravo zbog te činjenice, ostaje im velik prostor za dodatno unapređenje turizma i kulture, koji su i sada već na vrlo visokoj razini, uz naravno neizostavne demografske mjere uz pomoć kojih će potaknuti mlade ostati živjeti u ovom kraju. Ljudi iz Bošnjaka uvijek su na neki način bili drugačiji, možemo reći malo više svoji nego što su to drugi i upravo ljubav prema svom kraju i baštini im daje tu posebnost i simpatiju koju cijelo okruženje osjeća prema njihovom izričaju, kako jezičnom i glazbenom, tako i kulturnom“, osvrnuo se vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić koji je, uz pročelnika Ureda župana Marka Dikonića, prisustvovao obilježavanju Dana općine.

Najzaslužnijim mještanima na svečanoj su sjednici dodijeljena priznanja. Plaketom Općine Bošnjaci za predani dugogodišnji društveni rad nagrađeni su Janja Balić i Josip Juzbašić, a nagrada Općine za životno djelo posmrtno je dodijeljena Vinku Juzbašiću.

Kod spomen-križa poginulim i nestalim Bošnjačanima položeni su vijenci i zapaljene svijeće.