Postrojavanjem i defileom pripadnika postrojbi u kojima su sudjelovali mještani Općine Andrijaševci sa zastavama, polaganjem vijenaca podno Memorijalnog križa u Rokovcima, misom zadušnicom u crkvi sv. Roka, prigodnim programom u režiji profesorice Ane Cvenić, te svečanom sjednicom Općinskog vijeća, obilježen je Dan Općine Andrijaševci.

Program obilježavanja tradicionalno je organiziran u okviru bogatog programa 14. Bosutskih dana, u kojemu je za mještane Rokovaca i Andrijaševaca pripremljeno više od 40 kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja za sve uzraste, a koji je kruna jednogodišnjeg rada i zalaganja u stvaranju kvalitetnih uvjeta za život svih mještana.

Svečana sjednica Općinskog vijeća uvijek je prilika za rezimirati učinjeno u proteklom razdoblju, a tako je bilo i u ovoj jedinici lokalne samouprave koja će proteklo razdoblje pamtiti po ulaganjima u demografiju, socijalu, komunalnu i drugu infrastrukturu, a osobito nakon što je ovu Općinu 19. srpnja 2023. godine pogodilo olujno nevrijeme uslijed kojega su stradale obiteljske kuće, gospodarski i drugi objekti. U sanaciji je pomogla Vlada RH posredstvom jedinica regionalnih samouprava. Na taj je način Vukovarsko-srijemska županija uputila novčanu pomoć Općini Andrijaševci za sanaciju šteta od elementarne nepogode.

U mnoštvu provedbi mjera, projekata i događanja u proteklom razdoblju treba izdvojiti dodjelu stipendija za 25 studenata s područja Općine, provedbu programa Zaželi zahvaljujući kojemu su zaposlene 22 žene, podjelu uskrsnica umirovljenicima, potpisani ugovor za energetsku obnovu Doma zdravlja u vrijednosti većoj od 300 tisuća eura, te osiguranje i uručenje 109 tisuća eura za rad 16 udruga. Po prvi je put održana i kulinarska manifestacija GastRo A, s ciljem promocije najpoznatijih slavonskih mesnih delikatesa.

Na svečanoj sjednici su uručene nagrade i priznanja najuspješnijim pojedincima i kolektivima koji su zahvaljujući sjajnim rezultatima na mnogim natjecanjima pronijeli ime Općine.  

U ime Vukovarsko-srijemske županije obilježavanju su nazočili zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković i pročelnik Ureda župana Marko Dikonić.

Zamjenik župana koji obnaša dužnost župana VSŽ Franjo Orešković, u svom je govoru pohvalio rad ove jedinice lokalne samouprave, koja je prema njegovim riječima, primjer kvalitetnog planiranja, rada i rezultata, što se vidi na svakom koraku, poručio je.