Otok, najmlađi grad u Hrvatskoj, proslavio je svoj rođendan, jubilarni deseti. Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća gradonačelnik Josip Šarić podsjetio je na aktivnosti gradskih vlasti u posljednjih godinu dana, a njezin središnji dio pripao je umirovljenom generalu zbora i načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske Dragi Lovriću, inače Otočaninu, kojemu je na prijedlog gradonačelnika uručena nagrada za životno djelo zbog doprinosa razvoju oružanih snaga, obrambenom i sigurnosnom sustavu i međunarodnom ugledu Oružanih snaga Republike Hrvatske. Osim nagrade za životno djelo dodijeljene su plakete i priznanja Grada Otoka zaslužnim pojedincima i društvima koji su se istaknuli svojim aktivnostima.

Prisutnima se obratio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji je zajedno sa svojim zamjenikom Željkom Cirbom, predsjednikom Županijske skupštine Antunom Žagarom i predstojnikom Ureda Marinko Beljom uveličao ovu proslavu.

U okviru obilježavanja Dana Grada Otoka položeni su vijenci i zapaljenje svijeće ispred spomen-obilježja u središtu grada za sve poginule hrvatske branitelje.

Prije svečane sjednice službeno je u Otoku otvoreno i reciklažno dvorište vrijedno 2.200.000 kuna, a trebalo bi između ostalog smanjiti količinu otpada bačenog u okoliš, ali i dodatno podignuti ekološku svijest građana Otoka kojima je dosad bilo omogućeno selektivno odvajanje papira. Time je Grad Otok svrstan među prve jedinice lokalne samouprave koje su korištenjem sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izvršile zakonsku obvezu izgradnje reciklažnog dvorišta na svom području.