U Domu hrvatskih branitelja u Vinkovcima održan je Izvještajni radni Sabor UDVDR-a podružnice Vukovarsko-srijemske županije, na kojem su iznesene sve aktivnosti koje je  udruga provela prošle godine.

„Kao predsjednik najbrojnije udruge naše županije, moram se pohvaliti da smo imali puno događanja u 2023. godini. Zadnja akcija koju smo imali je bila pošumljavanje hrasta lužnjaka, u dogovoru s Hrvatskim šumama. Prije toga, odlazili smo na razna obilježavanja, podijelili smo osam laptopa studentima naših hrvatskih branitelja. Isto tako, podijelili smo četiri računala našim ograncima koji imaju prostorije, a nisu imali zadovoljavajuću elektroniku” 

izvijestio je predsjednik županijskog UDVDR-a Milan Draženović dodavši kako udruga trenutno broj više od tri tisuće članova. Osim toga, svake godine organiziraju Županijske sportske igre koje će se ove godine održati u Nijemcima, 25. svibnja.

Podršku radu udruge još je jednom pružio i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

„Izvještajno radni Sabor UDVDR-a Vukovarsko-srijemske županije samo je još jednom potvrdio da su branitelji jedni uz druge i u miru. Udruga broji više od tri tisuće članova, provodi mnoštvo aktivnosti i humanitarnih akcija tijekom cijele godine, a samo pozicioniranje čelnika udruge županijske razine na mjesto potpredsjednika državne razine dovoljno govori o radu i ugledu ljudi koji vode udrugu. Samo neka nastave ovako!“

istaknuo je župan.