Danas, kao i svake godine 14. veljače, obilježava se Međunarodni dan darivanja knjiga. Tim je povodom Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci obradovala korisnike Centra za pružanje usluga u zajednici Vukovarsko-srijemske županije kojima je darovala knjige, a ovu su aktivnost proveli pod sloganom: „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!“.

 „Uvijek prikupljamo knjige za određenu udrugu, ustanovu ili ordinacije, a ove smo se godine odlučili za Centar za pružanje usluga u zajednici VSŽ. Oni su naši korisnici i jako su sretni kada dođu u knjižnicu, a htjeli smo ih danas razveseliti nakon što smo cijeli mjesec pripremali knjige. Po njihovim izrazima možemo primijetiti da su jako sretni i veseli što smo im došli u goste s knjigama i slatkišima”

rekla je ravnateljica GKVK Vedrana Lugić.

Donacija se sastojala od raznih knjiga, od slikovnica, romana pa do knjiga za starije korisnike, a današnja je donacija samo početak suradnje između Knjižnice i Centra koji u planu imaju razne zajedničke projekte kao što su organizacija čajanke uz čitanje.

„U našem poludnevnom boravku imamo 20 korisnika, radi se uglavnom o punoljetnim korisnicima, ali većina ih ima poteškoća s čitanjem i pisanjem. Stoga, naše djelatnice i voditeljica Anita Blažević Jurković rade na njihovom opismenjavanju. Jako im puno znače knjige, slikovnice i ovakvi susreti” 

zaključila je ravnateljica Centra Nikolina Beljo ne skrivajući sreću zbog današnjeg susreta.