U prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci održana je redovita godišnja skupština na kojoj je predstavljeno izvješće o radu Vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije u prošloj godini. Zajednica je osnovana prije 31 godinu, a cilj joj je koordinacija svih 55 vatrogasnih postrojbi na području županije. U prošloj su godini imali ukupno 1600 intervencija, a najviše ih je bilo za vrijeme i nakon olujnog nevremena koje je pogodilo našu županiju u srpnju prošle godine.

„Svake godine radimo osposobljavanje i uvježbavanje naših vatrogasaca tako da smo prošle godine uvježbali 291 osobu od kojih su 62 nova vatrogasca. Po pitanju ostalih aktivnosti, puno radimo s mladeži i vatrogasnom djecom. U županiji nas ima oko 3000 članova od kojih je 500 vatrogasna mladež i djeca s kojima intenzivno radimo na natjecanjima i vježbanjima”

rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Krešimir Jelić.

Voditelj Službe civilne zaštite Vukovar Stjepan Draganić na skupštini je prisustvovao kao izaslanik vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića, a ovom se prigodom zahvalio vatrogascima na predanom i odanom radu kroz proteklo razdoblje.

„Iza nas je vrlo izazovna i zahtjevna godina u kojoj smo imali razdoblje od 33 dana neprekidnog rada na sanaciji od posljedica nevremena. Vidimo da su u zadnje vrijeme ispred nas sve češće teški izazovi. Županija je tu da pomogne kroz redovna sredstva financiranja županijske vatrogasne zajednice kroz projekte gdje opremamo specijalističke postrojbe poput timova koji su potrebni za radove na vodi, potražne timove i slično. Uz to, Županija izdvaja određena sredstva i svake godine kupuje novu opremu te ulaže u edukacije i opremanje”

zaključio je Draganić.

Okupljene je pozdravio i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.