Četiri godine nakon upisa prve generacije studenata na dislocirani Preddiplomski stručni studij Drvne tehnologije u Vinkovcima, Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Zagreb, s nastavom kreće i četvrta generacija studenata. Svečani prijem studenata nove generacije održan je u prostorijama Glazbene škole Josipa Runjanina u Vinkovcima. 

Preddiplomski stručni studij Drvne tehnologije u trajanju od šest semestara,  pokrenuo je županijski Centar kompetencija na osnovi iskazanih potreba drvoprerađivačkih tvrtki s našeg područja. Studij provodi Fakultet šumarstva i drvne tehnologije iz Zagreba, sufinanciraju ga Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci, dok je Centar kompetencija zadužen za praktičnu nastavu i organizaciju prakse studenata. 

Od 2020. i prve generacije, pa sve do sada s novom četvrtom generacijom upisano je 122 studenta, od kojih je ove godine nekoliko studenata iz prve generacije i završilo navedeni studij. Akademske godine 2023./2024., kao i prošle, upisano je 24 studenta kojima je omogućeno besplatno studiranje. Završetkom studija prvostupnici imaju mogućnost nastavka studiranja u nekom od diplomskih ili specijalističkih studija Šumarskog fakulteta u Zagrebu ili drugih fakulteta. 

U ime Vukovarsko-srijemske županije i Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti na svečanom prijemu prisutne je pozdravila doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić.