Župan Božo Galić uputio je čestitku ravnateljici i njezinim suradnicima Muzeja vučedolske kulture povodom  osvojene  Nagrade za realizirani stalni postav.

Županovu čestitku donosimo u cijelosti: 

„Poštovana ravnateljice, poštovani suradnici,

S radošću sam primio vijest kako je Muzej vučedolske kulture osvojio godišnju nagradu Hrvatskog muzejskog društva, stoga vam upućujem iskrene čestitke!

Kako je vučedolski muzej, među 50 prijavljenih hrvatskih muzeja, dobio nagradu u kategoriji – za realizirani stalni postav, što znači da je koncepcija i postav muzeja koju ste osmislili i realizirali zaista neobična ali i vrlo zanimljiva, i dokazuje kako je muzej jedinstven ne samo u Hrvatskoj već i u Europi.

I broj posjetitelja koji su u proteklih godinu dana posjetili muzej, njih više od 40 tisuća, govori o tome koliko su zainteresirani za našu povijest i način života prapovijesne vučedolske kulture, a predstavljeni eksponati i cijeli muzejski kompleks, pokazuju koliko je rada i aktivnosti učinjeno da bi nastao jedinstveni prostor podno arheološkog lokaliteta na Vučedolu, te je Muzej dobio zasluženu nagradu.

Muzej vučedolske kulture, zbog svoje atraktivnosti, ljepote i ambijentalne uklopljenosti, svrstan je u prepoznatljivu arheološku cjelinu, a zbog svog značaja nalazi se i na europskoj arheološkoj karti, čime zaista možemo biti ponosni.

Vjerujem kako će ova nagrada svima nama dati poticaj da nastavimo zajednički raditi na projektima, kao što je Arheološki park Vučedol, uz kojega će Muzej zasjati punim sjajem.

Poštovana ravnateljice, Vama i Vašim suradnicima još jednom upućujem iskrene  čestitke i zahvaljujem Vam što ste doprinijeli ovom velikom uspjehu!

                                                                        Župan Božo Galić, dipl.ing“