Župan Božo Galić uputio čestitku svim učiteljima, profesorima i odgajateljima povodom Svjetskog dana učitelja:

„Poštovani učitelji, profesori i odgajatelji,

u ime Vukovarsko-srijemske županije i svoje osobno, želim Vam uputiti najiskrenije čestitke povodom obilježavanja 05. listopada – Svjetskog dana učitelja.

Ove godine ste se susretali s brojnim izazovima, a naročito u ovo vrijeme pandemije koronavirusa, s kojom se svi moramo naučiti živjeti.

Zahtjevi koji se postavljaju pred vas kao odgojno-obrazovne djelatnike su veliki, jer ulažete svoje znanje u mlade naraštaje za kvalitetnu budućnost svih nas. Hvala vam na svakodnevnom trudu, strpljenju, svakom odrađenom satu i onom izvan radnog vremena, hvala vam na vašoj ustrajnosti i potpori koju pružate svojim učenicima, kao i na tome što škole činite mjestima u kojima se djeca osjećaju sretno i sigurno. Hvala vam što im omogućujete da ispune sav svoj potencijal i ponosno predstavljaju svoje stečeno znanje u cijeloj Hrvatskoj kao i izvan nje. Vaše znanje, predanost i požrtvovnost, koje nesebično ulažete u svoj odgovoran posao, neka budu primjer našim mladim generacijama.

Vukovarsko-srijemska županija obrazovanje smatra važnim čimbenikom u odrastanju naše djece. Zbog toga ćemo i dalje nastaviti ulagati u sektor obrazovanja i raditi na novim projektima kako bi vam omogućili još bolje uvjete za održavanje nastave, što će u konačnici uvelike imati utjecaj na još bolje rezultate učenika.

Uz želju da i dalje budete zadovoljni u svakom trenutku kojeg provedete baveći se svojim životnim pozivom, nikada nemojte zaboraviti koliko je vaša uloga u društvu važna i budite svjesni činjenice kako ste upravo vi mnogim učenicima uzor!

Ovim putem vam još jednom čestitam vaš dan te se veselim našoj daljnjoj suradnji kojom ćemo našim mladima, našim učenicima, omogućiti kvalitetnije školovanje!“