Vrhunska bučina ulja iz čak pet država natjecala su se na 5. Međunarodnoj izložbi bučinih ulja „Alpe-Adria“ i 12. izložbi bučinih ulja Hrvatske koja je održana u Županijskoj palači u Varaždinu. Ukupno je dodijeljeno 148 medalja – 31 zlatna, 95 srebrnih i 22 brončane. Zlatne medalje dobitnicima je uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković

Organizator je Izložbe Varaždinska županija, u suradnji sa Savezom Alpe – Adria, hrvatskim županijama: Međimurskom, Krapinsko-zagorskom, Zagrebačkom, Karlovačkom, Vukovarsko-srijemskom, Koprivničko-križevačkom, Osječko-baranjskom i Bjelovarsko-bilogorskom županijom te Poljoprivrednom komorom Austrije – Klagenfurt, Kmetijskom gozdarskom zbornicom Slovenije – Ptuj i Murska Sobota. 

Svog predstavnika među uljima imala je i Vukovarsko-srijemska županija, a riječ je o bučinom ulju OPG-a Miluška Besek iz Vrbanje. 

Izložbi su u ime Vukovarsko-srijemske županije prisustvovale pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Magdalena Parat te voditeljica Odsjeka za poljoprivredu Ljubica Klobučić Grgas.