U organizaciji Općine Andrijaševci održni su 6. Bosutski dani – Dani Rokovaca i Andrijaševaca.

Program je započeo u četvrtak otvaranjem izložbe starih fotografija iz života Rokovaca i Andrijaševaca po odabiru autora Marka Božića. Otvorena izložba je i zanimala sve nazočne, dok se čekao početak programa posvećenog za sve poginule i nestale hrvatske branitelje, a nastojalo se prisjetiti na rijetke lijepe trenutke tijekom ratnih zbivanja.

Potom je uslijedila svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dan Općine, na kojoj je nazočio zamjenik župana Željko Cirba.

Načelnik Općine Damir Dekanić  je ustvrdio kako se dosta radilo u ovoj godini, prije svega na komunalnoj infrastrukturi, a prioriteti su završetak radova na kanalizaciji a govorio je i o drugim projektima, kako bi se podizao standard života svih stanovnika koji žive u ovoj općini.

Kada je pak riječ o budućnosti, egzodus mladih iz Hrvatske, prije svega iz Slavonije osjeti se i u općini Andrijaševci, no radi se i po tom pitanju. Od ove godine naknade za novorođene su povećane s 1000 na 2000 kuna, studentske stipendije, sufinanciranje prijevoza za učenike i druge mjere… samo su neke kojima se stanovništvo želi zadržati u općini.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, dodijeljena su i posebna priznanja mještanima, koji su se istaknuli svojim postignućima a ona su pripala, Petri Milobari– pobjednici dječjeg festivala Radost Božića. Tinu Karaliću učeniku petog razreda tamošnje OŠ Ivane Brlić Mažuranić zbog osvojenog drugog mjesta na županijskom, te šestog na državnom natjecanju iz matematike. Priznanje je pripalo i Lei Levaković, pobjednici izbora djevojke u najljepšoj nošnji na manifestaciji Mladost i ljepota Slavonije.