Stari su Mikanovci održavanjem svečane sjednice Općinskog vijeća, kao i bogatim popratnim programom, proslavili Dan općine. U svom je govoru općinski načelnik Mario Milinković čestitao svim stanovnicima njihov dan te nabrojao nekoliko ključnih projekata koji se provode.

„Prvotno je riječ o rekonstrukciji državne ceste D46, vrijednosti 11 milijuna eura, čime će oba naselja dobiti novu prometnicu po najvišim sigurnosnim standardima. U kolovozu kreće i treća faza aglomeracije Stari Mikanovci-Vođinci vrijedna 9,5 milijuna eura. Tu je i nadogradnja vrtića za što se trenutno priprema dokumentacija za javnu nabavu, a očekujemo početak radova u studenom ove godine. Vrijednost nadogradnje je milijun eura. Uz to, kroz ITU mehanizam izgradit će se i sportska dvorana vrijedna dva milijuna eura“

rekao je Milinković.

Uz brojne uzvanike, svečanoj je sjednici prisustvovala i eurozastupnica Biljana Borzan te vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić koji je također svim stanovnicima čestitao Dan općine.

„Stari Mikanovci su mjesto u kojem su provedeni brojni projekti koje smo financijski pomogli koliko smo mogli, a na raspolaganju i dalje stojimo za pripreme novih projekata. Svima koji su nagrađeni povodom Dana općine čestitam jer sam siguran da su to i zaslužili. Uz to, svim stanovnicima želim da se u idućoj godini svi započeti projekti brzo završe te da se na području općine, ali i cijele županije, poboljšaju svi uvjeti za život kako bi mladi ostali živjeti u našoj županiji“

istaknuo je župan.

Za glazbeno-scenski program zaduženi su bili domaći KUD Šokadija, HKC Bunjevačko kolo iz Subotice, Art vodice te MPS Šokadija. Program su obogatili i učenici Osnovne škole Stjepana Cvrkovića dok je središnji park bio mjesto na kojem su mnogobrojne udruge predstavile svoje proizvode i aktivnosti.