Prije 32 godine život za domovinu dala su dva heroja Domovinskog rata – general bojnik Blago Zadro i pukovnik Alfred Hill. Obilježavanje godišnjice tragične pogibije započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, nastavljeno je svetom misom zadušnicom u crkvi Gospe Fatimske te programom „Heroj Trpinjske ceste“ kod spomen-biste Blage Zadre.

Zahvaljujući vještom i hrabrom zapovijedanju legendarnog zapovjednika Blage Zadre, Trpinjska je cesta stekla naziv „groblje tenkova“ na kojoj je zaustavljena oklopna sila agresorske vojske. Za svoj doprinos u obrani Vukovara posmrtno mu je dodijeljen čin general-bojnika.

Pukovnik Alfred Hill bio je zapovjednik satnije Vojne policije u Vukovaru, a poginuo je braneći položaje na Sajmištu. Toga dana, 16. listopada 1991. život je izgubio i Zvonko Mlinarić, koji je poginuo u pokušaju izvlačenja tijela Blage Zadre u Kupskoj ulici. Simbol su hrabrosti i junaštva te primjer svim generacijama što znači istinski voljeti svoju domovinu.