U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom i Gradom Vukovarom, obilježena je 32. godišnjica Bitke za Vukovar koja je trajala 87 dana i zauvijek će ostati sinonim za obranu u Domovinskom ratu te hrabrost, odlučnost i ljubav prema Domovini koju su pokazali hrvatski branitelji i civili.

Obilježavanje je započelo budnicom ulicama grada, a svečani program nastavljen je mimohodom ratnih zastava te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

„32. godišnjica Bitke za Vukovar i osnivanje 204. vukovarske brigade prilika je za još jednom odati počast svim hrvatskim braniteljima i civilima koji su svojim primjerom, odlučnošću i hrabrošću pokazali kako se brani svoja Domovina te im zahvaliti na svemu što su učinili kako bi stvorili slobodnu državu. Neka im je vječna hvala i slava!“, rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Svi okupljeni imali su priliku vidjeti taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opremu postrojbi OSRH i MUP-a, kao i prikaz sposobnosti specijalne policije MUP-a, specijalnih snaga OSRH i Počasno-zaštitne bojne. Središnja je svečanost održana u dvorištu dvorca Eltz u Vukovaru.