U vinkovačkom Gradskom kazalištu Joze Ivakića održana je svečana premijera dječje predstave Bajka sva od šećera, u režiji Sare Lustig koja je i autorica teksta. Priča je to o jednoj Crvenkapici, jednoj Baki i jednom neobičnom Vuku koji voli djecu, a još više voli slatkiše i kolače. Kroz jednu od najpoznatijih bajki braće Grimm predstava se bavi važnosti negativaca u bajkama i što oni nose kroz priču i odgovara na pitanje može li Crvenkapica uopće postojati bez Zločestog Vuka.

U predstavi igraju Monika Duvnjak, Goran Vučko, Silvijo Švast, Nikola Radoš i Mateo Pšihistal, a glas pripovjedača pripada Drašku Zidaru. Scenograf i oblikovatelj lutaka je Mario Tomašević, oblikovatelji svjetla – Domagoj Garaj i Sara Lustig, a skladatelj Vedran Gorjup.

Riječ je o koprodukciji Kazališta Virovitica i vinkovačkog kazališta kojom je započet drugi krug 29. Lutkarskog proljeća koja se ove godine zbog obnove zgrade vinkovačkog kazališta i Doma kulture u Ivankovu iznimno provodi kroz dvije faze, aktualna druga faza traje od 8. do 12. travnja. Svečanoj je premijeri prisustvovala Mirela Budim iz Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije.