Po završenom Javnom pozivu za izbor jedinice lokalne samouprave za provedbu aktivnosti iz projekta „Seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije u 2023.godini“, za seosku prijestolnicu odabrano je naselje Antin u općini Tordinci.

Projekt „Seoska prijestolnica“ pokrenula je Vukovarsko-srijemska županija s ciljem oživljavanja malih ruralnih sredina. Navedenu titulu mogu osvojiti sva naselja koja nisu općinska središta, imaju manje od tisuću stanovnika i imaju najmanje tri aktivne civilne udruge.

Projektom se želi promovirati  i oživjeti mala ruralna sredina s ciljem pokretanja društvenih, kulturnih, sportskih i gospodarskih aktivnosti. Kroz financiranje aktivnosti tijekom godine želi se osnažiti civilno društvo u lokalnoj zajednici, pokazati da se i najmanja sela  mogu podići na višu razinu kvalitete življenja.

Dosadašnje seoske prijestolnice Vukovarsko-srijemske županije bila su sela Svinjarevci u općini Bogdanovci, Đeletovci u općini Nijemci, Račinovci u općini Drenovci, Opatovac u općini Lovas i Berak u općini Tompojevci.