Aktualno stanje u obrtništvu bila je tema današnjeg sastanka održanog u Obrtničkoj komori Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima, a na kojem su sudjelovali pročelnik UO za gospodarstvo Zdenko Podolar i njegov zamjenik Saša Dević ispred Vukovarsko-srijemske županije, te predsjednik i tajnik županijske obrtničke komore Tomislav Tomičić i Đuro Kadoić.

Veliki broj ugašenih i blokiranih obrta, nepovoljna struktura gospodarstva, slaba kupovna moć stanovništva i premali interes mladih osoba, osobito za proizvodne obrte, ključni su problemi koji danas opterećuju ovaj vrlo značajan sektor gospodarstva. Stipendiranje učenika koji se odluče školovati za deficitarne obrte, sufinanciranje nastupa na značajnijim sajmovima, stručna pomoć pri kandidiranju projekata za financiranje iz fondova EU, te stimuliranje i financijska potpora kod otvaranja novih obrta, neke su od mjera koje bi mogle promijeniti trenutno stanje.

Na kraju sastanka dogovoreno je da se predložene mjere kao i neke druge inicijative razmatrane na sastanku predoče županu Vukovarsko-srijemske županije, kao i resornom Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta i da se od njih zatraži pomoć kod realizacije istih.