U okviru provedbe projekta e-Poslovanje, Agenciji HRAST isporučena je informatička oprema ukupne vrijednosti 50.000 eura

Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. se u svibnju 2013. godine prijavila na natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta u okviru projekta Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja (e-BUSINESS). Prijava je pozitivno ocijenjena i nakon potpisivanja ugovora, započela je provedba projekta.

Cilj projekta je bio poboljšati konkurentnost subjekata malog gospodarstva putem poticanja I podržavanja korištenja e-business rješenja, a time i poboljšanja njihove efikasnosti I produktivnosti, kvalitete proizvoda I usluga te pristupa informacijama I tržištima putem povećanja razine svijesti I upotrebe elektroničkog poslovanja i elektroničkog trgovanja.

U sklopu projekta su pokrenute internet stranice i izrađeni promotivni materijali, a za poduzetnike s područja Vukovarsko-srijemske županije održane su:

Svim poduzetnicima je omogućeno besplatno preuzimanja priručnika „e-Poslovanje za konkurentnost malih i srednjih poduzetnika“, a na završnoj konferenciji predstavljen je i promotivni film projekta e-Poslovanje.

Nakon završetka projekta, Agenciji HRAST je isporučena i informatička oprema u vrijednosti 50.000 eura koja se sastoji od prijenosnih i stolnih računala, monitora, pisača i ostale tehničke opreme koja će omogućiti djelatnicima Agencije da uz nova znanja u svom radu koriste i nove tehnologije – što su osnovni preduvjeti za rast i razvoj.

Nositelj projekta je bilo Ministarstvo poduzetništva i obrta, Agencija za razvoj Hrast je kao poduzetnička potporna institucija provodila projekt na području Vukovarsko-srijemske županije, a projekt je financiran sredstvima Europske unije u sklopu programa IPA IIIC Regionalna konkurentnost.