U prostoru Ekonomskog fakulteta u Osijeku održana je 9. Konferencija o sajmovanju u organizaciji časopisa Suvremena trgovina i Hrvatske gospodarske komore te pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, a u okviru Svjetskog dana sajmova – GLOBAL EXHIBITIONS DAY.

Suvremena trgovina nastoji pojačano reafirmirati ideju sajmovanja i ozbiljno izmijenjenu ulogu sajmova u suvremenom gospodarstvu. To se odnosi na potragu za novim tržištima, novim potrošačima, ali i na novi odnos prema izlagačima i posjetiteljima sajmova. Naime, sajmove doživljavamo, prije svega, kao pogodan alat i instrument okupljanja privrednika i uspostavljanja širih gospodarskih veza, pa su navedene aktivnosti okrenute prema stvaranju preduvjeta za širu podršku ubrzanom regionalnom razvoju s naglaskom na povezivanje proizvodnje i tržišta.

Na 9. Konferenciji o sajmovanju, kroz stručna izlaganja i raspravu razmotrilo se niz tema koje su značajne za taj gospodarski sektor. Također, razgovaralo se o značaju sajmova za male proizvođače i njihovo poslovanje, te o ostalim aktualnim temama s toga područja kao što je utjecaj sajmova na turističke aktivnosti regije, razvoj poljoprivrede i slično.

U ime Vukovarsko-srijemske županije Konferenciji je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i održivi razvoj Marija Budimir.