Proslava 60. godišnjice osnutka i rada Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci održana je uz prigodni program i brojne goste. Škola ima oko sto djelatnika 750 učenika, moderno je opremljena  i jedna od rijetkih koje nemaju problema pri upisu učenika.

Stranice svoje povijesti škola ispisuje od 5. srpnja 1963., kada je osnovan Školski centar metalo-elektro struke. Tijekom godina išla je u korak s vremenom i postala je moderna i opremljena škola. Razvoj tehnologije uvelike je promijenio način podučavanja učenja te je cijeli nastavni proces, kao i učenje praktičnih vještina, podignuto na zavidnu razinu.

Tehnička škola partner je u području robotike u projektu Regionalni centar kompetentnosti u (pod)sektoru elektrotehnike i računalstva čiji je nositelj Elektrotehnička škola Osijek, a ima opremu za robotiku i 3D print, koju u Hrvatskoj nema niti jedna na razini škola. Ovih proteklih 60 godina u kojim je škola rasla i napredovala, obvezuje sve da se i dalje radi na izvrsnosti i pomogne učenicima u prepoznavanju i formiranju pravih vrijednosti, a kod nastavnika žar zbog kojeg su izabrali podučavati.

Svečanom obilježavanju u ime Vukovarsko-srijemske županije prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić.