Danas je pod predsjedanjem župana Bože Galića, Gospodarsko socijalno vijeće VSŽ održalo u Vinkovcima svoju 56. sjednicu.

Na sjednici se, pod jedinom točkom dnevnog reda, raspravljalo o stanju u šumarstvu i drvoprerađivačkom sektoru na prostoru Županije, a povod za sazivanje sjednice s ovom točkom dnevnog reda, bili su apeli za pomoć zbog nedostatka trupaca za preradu, koje su Županu uputile tvrtke iz sektora drvne industrije –  Spačva d.d., Interijer Drvopaneli d.o.o. i drugi.

Kroz raspravu je istaknuto da politika prodaje i isporuke trupaca od strane Hrvatskih šuma dovodi u pitanje opstojnost radnih mjesta u drvoprerađivačkoj industriji naše Županije, budući da se po nekim izračunima preko dvije trećine proizvedenih količina šumskih proizvoda, osobito trupaca hrasta, isporuči proizvođačima iz  drugih županija.

U zaključcima koje su članovi GSV jednoglasno podržali, zatraženo je da Župan i Županijska skupština o stanju u šumarskom i drvoprerađivačkom sektoru hitno upoznaju resorno Ministarstvo poljoprivrede, kao i Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, a s ciljem da se poduzećima iz drvnog sektora u našoj Županiji osiguraju dovoljne količine sirovine za preradu, sačuvaju radna mjesta i barem djelomično na taj način zaustave negativni demografski trendovi i odlazak radno aktivnog stanovništva s ovog područja.