U organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb i Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije, u vinariji Papak na Radošu svi ljubitelji srijemskih vina i izvornih delicija imali su priliku uživati u četvrtom Srijemskom pjenušavom doručku koji je privukao goste iz naše i susjednih županija te iz Vojvodine.

Program je počeo na velikoj terasi vinarije Papak na kojoj je, već tradicionalno, hotel Dunav pripremio i predstavio najbolje od gastronomske ponude našeg kraja, a gosti su uz čašu pjenušavog vina vinarija Papak, OPG Izvori života, Čobanković, KAST i Buhač uživali u predivnom pogledu te kratkom edukativnom predavanju domaćina Mladena Papka i organizatorice Marije Vukelić.

Nakon toga, održan je dio programa „En primeur Srijem“ u sklopu kojeg je svaki vinar predstavio jedno svoje novo vino: Papak mladu graševinu 2023, Buhač Merlot 2021, Čobanković – Silvanac zeleni 2023, Kast svoja dva nova, jedina buteljirana vina – Graševinu i Traminac 2022, a vinarija Izvori života novi pjenušac Znamen.

„Na zadovoljstvo naših stalnih, ali i novih gostiju, vinskih hedonista, nastavili smo tradiciju održavanja Pjenušavog srijemskog doručka u vinogradu, projekta koji se održava na više lokacija u Hrvatskoj od 2020., u organizaciji Salona pjenušavih vina i županijskih i lokalnih turističkih zajednica. Ove je godine bila posebna prigoda da u jesenskom terminu dodatno obilježimo i proslavimo Dan Vukovarsko-srijemske županije i zaštitnika sv. Martina. Na doručku su naši vinari, osim pjenušavih predstavili i mlada mirna vina. Gostima su se posebice svidjele svježe graševine 2023. vinarija Papak i Buhač te Zeleni Silvanac 2023 vinarije Čobanković. Pjenušavi srijemski doručak u vinogradu pokazao je bogatstvo vinske i gastro ponude našega kraja te važnost uklapanja kulturoloških i umjetničkih elemenata u vinske događaje, poput slikarske radionice koja je bila pravi hit“, zaključila je direktorica županijske Turističke zajednice Majda Jakša.

Nakon samog doručka, gosti su na raspolaganju imali ostatak dana za obilazak najistočnijeg hrvatskog grada, šetnju uz Dunav te posjet brojnim vinarijama u Iloku.