– Međunarodni festival dokumentarnog filma (kratki i srednji), natjecateljskog karaktera, 2 kategorije: ekologija (priroda, ljudi, održivi razvoj..) i turizam, koji će se po drugi puta održati i u Iloku, 06.-08.10.2016. –

Festival je jedinstven po tome što se istovremeno održava na 11 lokacija jedne zemljopisne regije u dvije zemlje, od istočnih do zapadnih obronaka Fruške Gore. Podržan je od International Tourfilm Festivals Commite (ITCO) čime se potvrđuje i potiče ova interkulturalna i regionalna suradnja te koncepcija.
Festivalsko središte je Vrdnik na Fruškoj Gori, svečano otvaranje je 05.10.,a dodjele nagrada u subotu 08.10.2016.
Prikazuje se ukupno 60 filmova u konkurenciji, iz 31 zemlje sa 5 kontinenata.

TZ Ilok, Udruga Cuccium i Grad Ilok uključili su Ilok u festival sa ciljevima nove ponude kulturnog programa, poticanja svijesti o važnosti okoliša, prirode i održivog razvoja, boljeg međunarodnog promoviranja povijesno-geografske regije Sr(ij)em i Iloka, te mogućeg otvaranja slične regionalne suradnje kroz Eu projekte u području turizam/ekologija/kultura.. Kao partner ove godine uključio se i Muzej Grada Iloka.
U RH osim u Iloku u kojem su tri termina (dana),po jedan termin  projekcija je u Nijemcima (pastoralni centar) te  Vukovaru (Muzej Vučedolske kulture).
Posjetite i pogledajte filmsko i regionalno bogatstvo različitosti.

Program Ilok:
Službeno otvorenje za sudionike,medije i goste SFF-a i prve projekcije četvrtak (06.10.), u 16 sati
Petak (07.) i subota (08.10) projekcije od 19.30 do 21h
Lokacija: dvorac Odescalchi – Muzej Grada Iloka, dvorana Nikole Iločkog.

U privitku info-promo festivala.

Novinari se mogu za sve programe posebno prijaviti i akrediirati kod organizatora Bubamara production http://www.sremfilmfest.com/  , a na linku http://www.sremfilmfest.com/preuzimanja/katalog2016.pdf je i ukupni zajednički program i press info.
 

https://www.youtube.com/watch?v=AQG01Kis6Mc