Na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Vukovar, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je 32. godišnjica stradanja Luke Andrijanića koji je na današnji dan 1991., samo tri dana prije svog 20. rođendana, dao život za Domovinu.

U lipnju iste godine došao je u Vukovar iz rodne Velike Brusnice u Bosni i Hercegovini te se pridružio 4. bojnoj Treće gardijske brigade, a samo nekoliko mjeseci prije toga izišao je iz JNA kao vrhunski protuavionac što je pokazao i tijekom obrane Grada heroja gdje je u dva dana oborio četiri aviona.

„Prva dva neprijateljska aviona Luka je oborio nad silosom Đergaj 24. kolovoza, a 26. kolovoza srušio je još dva. Nakon toga neprijateljski piloti izbjegavali su naše linije i bili su puno oprezniji“, Lukine se hrabrosti i znanja prisjetio predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Vukovar Josip Jakobović dodavši kako je Andrijanić poginuo tijekom postavljanja mina.

Počast poginulom heroju Domovinskog rata, u ime Vukovarsko-srijemske županije, odali su predsjednik Ivica Nikolić i potpredsjednik Savjeta za branitelje župana Dražen Đaković.