U središtu Otoka obilježena je još jedna tužna obljetnica – 32. obljetnica pogibije hrvatskih zrakoplovaca, kao i 27 Otočana, hrvatskih branitelja koji su svoje živote položili na oltar Domovine. „Danas se prisjećamo i pogibije prvih hrvatskih zrakoplovaca u Domovinskom ratu, pilota Marka Živkovića i Mirka Vukušića, te padobranaca Rade Grive i Ante Plazibata. Njihova žrtva nikada ne smije i neće ostati zaboravljena. Neka im je vječna hvala i slava!“, poručio je ovom prigodom vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Zrakoplovci, kao pripadnici Prvog samostalnog zrakoplovnog voda iz Osijeka, poginuli su na bojnom zadatku u noći između 1. i 2. prosinca 1991., kada su s preuređenim poljoprivrednim zrakoplovom „Antonov“ starim 50 godina, koji nije bio opremljen za noćno letenje izvršavali ratne zapovjedi u najistočnijem dijelu Hrvatske, odnosno na vinkovačkoj bojišnici nedaleko od Nijemaca i Otoka, kada je njihov zrakoplov pogodila neprijateljska raketa.

Komemorativni program započeo je svetom misom zadušnicom u crkvi svetog Antuna Padovanskog u Otoku, nakon čega je u središtu grada uslijedilo odavanje počasti svim hrvatskim herojima paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca.

Obljetnici su u ime Vukovarsko-srijemske županije prisustvovali župan Damir Dekanić i zamjenik župana Franjo Orešković.