olaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je 32. godišnjica stradanja Bogdanovaca u Domovinskom ratu, mjesta u kojem je život izgubilo 133 branitelja i civila među kojima 89 mještana.
“Nakon što je 2. studenoga pao Lužac mi smo izdržali još 8 dana, odnosno sve do onog trenutka dok smo imali protuoklopnih sredstava i municije. Onog trenutka kada smo ostali bez municije i protuoklopnih sredstava donijeli smo odluku da se povlačimo svi prema Vinkovcima. Oni ljudi koji su ostali u Bogdanovcima jer nisu mogli ići, a riječ je o starijoj skupini Albanaca, su  streljani, samo je jedna osoba preživjela”, rekao je posljednji zapovjednik obrane Bogdanovaca, Vinko Žanić.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved istaknuo je kako je zahvaljujući ogromnoj žrtvi u Domovinskom ratu Hrvatska danas slobodna i neovisna država. “U Domovinskom ratu branili smo Vukovar, Bogdanovce, branili smo Hrvatsku. Stvarali smo naše institucije. Danas imamo samostalnu, suverenu, slobodnu, snažnu i sigurnu zemlju. U stvaranju tog cilja podnijeli smo ogromne žrtve i važno je da im na dostojanstven način iskažemo zahvalu, da ih se sjećamo svaki dan, da njihovim obiteljima budemo uvijek dostupni. Naš najveći prioritet je pronaći nestale”, poručio je Medved.
Misa zadušnica služena je u župnoj crkvi sv. Leopolda Mandića, a obilježavanju su u ime Vukovarsko-srijemske županije prisustvovali direktor Eko sustava d.o.o. Igor Gavrić te članovi Savjeta za