Na današnji dan prije 32 godine, vukovarsku četvrt Lužac okupirala je tadašnja JNA i srpske paravojne postrojbe. Na taj su način „presjekli“ grad na dva dijela i prekinuli bilo kakvu komunikaciju između branitelja i braniteljica Borova Naselja i onih iz samog grada Vukovara.

Nakon pada obrane, počinjeni su strašni zločini te je ubijeno 69 hrvatskih branitelja i civila, a svetom misom u crkvi Gospe Fatimske te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća i ove je godine odana počast svima koji su život položili na oltar Domovine.

Uz obitelji poginulih i stradalih hrvatskih branitelja i mještana naselja Lužac, počast poginulima i nestalima odali su i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske zapovjednik gardijske oklopno mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske brigadir Valentin Skroza, izaslanica Hrvatskoga sabora i Vlade RH saborska zastupnica Marijana Balić, izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara te predstavnici stradalničkih udruga.

Molitvu podno spomen – obilježja predvodio je župnik župe sv. Josipa Radnika fra Ivan Bošnjak, a program je svojim glazbenim izvedbama upotpunila solistica Ivona Krajinović.