Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju te kod spomen križa u centru Lovasa te svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljeno je 30 godina Općine Lovas.

Svečanu je sjednicu otvorio te okupljene prigodno pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Milas, nakon čega je načelnica Općine Tanja Cirba predstavila aktivnosti te projekte u proteklih godinu dana. Neki od važnijih su izgradnja spomen obilježja minskog polja i međunarodne zimske luke na Dunavu u Opatovcu te uređenje centra Lovasa i pravoslavnog groblja u Opatovcu. Osim toga, načelnica Cirba pohvalila se kako ove školske godine Osnovna škola Lovas broji rekordan broj djece, njih čak 102, a raznim potporama potpomažu i studente, mlade obitelji, gospodarstvenike i udruge.„Općina Lovas vrlo je napredna, posebice ako se prisjetimo vremena stradavanja, vremena u kojem je iznimno puno ljudi poginulo u Lovasu te koliko su patnje i loših stvari prošli, a neki su se ipak odlučili vratiti i živjeti sa svojim selom i općinom. Uloženo je puno truda, rada i znanja. Lovas je izuzetno dobro posložena općina, s dobrim komunalnim poduzećem, projektima, institucijama i objektima koji su potrebni za jedan ugodan život mladima i mladim obiteljima. Prometna povezanost je ključna stvar i upravo zbog toga, kroz suradnju s brojnim institucijama, nastojimo izvući sva mjesta iz prometne izolacije“, rekao je tom prigodom vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić koji je na svečanoj sjednici najavio projektiranje spojene ceste između Bapske i Lovasa koja je izuzetno važna i doprinijet će razvitku ta dva mjesta. Najuspješnijim učenicima dodijeljene su nagrade, a program su obogatili nastupi Tamburaškog sastava „Sremci“.

Događanja u sklopu 26. Miholjskih dana započela su KUP-om kadeta u lovu ribe udicom na plovak, a trajat će sve do 7. listopada.