U vinkovačkoj dvorani „Lenije“ svečano je otvoreno 28. ekipno Prvenstvo Hrvatske u elektronskom pikadu koje je okupilo ukupno 89 ekipa, odnosno gotovo 700 igrača iz cijele Hrvatske. „Ovo natjecanje šlag je na tortu cijele sezone. Puno rada i truda je iza nas, ali smatram da su uvjeti odlični i da će svi biti zadovoljni“, istaknuo je tajnik Pikado saveza Vukovarsko-srijemske županije Zvonko Antunović rekavši kako se nada da su ispunili očekivanja Hrvatskog pikado saveza i igrača.

Svoju mirnu ruku i oko sokolovo sudionici, ali i svi zainteresirani koji su se prijavili, vježbali su na „warm up“ turniru koje se održalo jučer od 19 sati. U kategoriji dama najbolja je bila Martina Papac, drugoplasirana je završila Katarina Vidačković dok je broncu osvojila Barbara Malus. U muškoj kategoriji najmirniju ruku imao je Danijel Ožbolt, iza njega na postolju se našao Benjamin Pratnemer, a treće mjesto osvojio je Boris Krčmar.

Organizaciju potpisuju Pikado savez Vukovarsko-srijemske županije, Županijski savez športova te Vukovarsko-srijemska županija koju je na ovom natjecanju predstavljalo pet ekipa – u muškoj konkurenciji City Caffe Gradište, Red Carpet Bošnjaci i Lovas, a u ženskoj City Girls Gradište i Schpajz Girls Županja. „Prvenstveno bih zahvalio svim natjecateljima i ekipama, posebno onima koji dolaze iz naše županije, a najviše ih je s područja Gradišta, Županje, Bošnjaka i Lovasa. Potaknuo bih i druga mjesta da se aktivno uključe u pikado, sport koji je brzorastući, koji je na ovom prostoru sve popularniji“, rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić zahvalivši se i Hrvatskom pikado savezu na ukazanom povjerenju da se domaćinstvo ovog respektabilnog natjecanja održi baš u našoj županiji. 

Svečanosti otvorenja, uz župana, prisustvovao je pročelnik Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Mario Meštrović.