Međunarodni sajam obrtništva, gospodarstva i poljoprivrede Viroexpo po 27. puta otvorio je svoja vrata, a na “sajmu s dušom” svoje proizvode i usluge izlaže 505 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, na više od 5.500 četvornih metara zatvorenog, odnosno više od 15.000 četvornih metara otvorenog prostora.

Čast otvoriti sajam imao je predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je organizatorima čestitao na kontinuitetu organizacije manifestacije koja je izvrsna prilika za sve izlagače predstaviti čime se bave.

“Čestitke jer ste prepoznatljivi, sajam je postao referentan. Od jedne male inicijative postali ste velika manifestacija s odgovarajućim prostorom. To je odlična poruka provedbi projekta Slavonija Baranja i Srijem, koji je obilježio ova naša dva mandata Vlade RH i Hrvatskog sabora, u neviđenom partnerstvu s gradovima, županijama i općinama. Drago mi je da smo percipirali i ITU mehanizam koji je ciljano išao na gradove, pa je 18 milijuna eura izdvojeno za Viroviticu”  

rekao je ovom prigodom premijer.

Po prvi se puta ja Viroexpu održava Sajam strukovnih zanimanja koji za cilj ima zainteresirati mlade za svoje buduće zanimanje i nastavak obrazovanja u strukovnim zanimanjima.

Nakon završetka svečanosti otvorenja, premijer je u pratnji domaćina, ministara, eurozastupnika, župana, gradonačelnika i načelnika obišao izlagače koji su predstavili kroz svoje proizvode i usluge. Tako je u izložbenim prostorima bilo domaćih specijaliteta, meda, ulja, namještaja, rukotvorina, traktora i poljoprivredne mehanizacije.

Izlagače iz Vukovarsko-srijemske županije posjetio je i župan Damir Dekanić.

Partner ovogodišnjem sajmu je Osječko-baranjska županija, a pokrovitelji su Vlada RH, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo turizma i sporta.