Danas su, iz središta Vukovara, put 27 kilometara udaljenog Tovarnika krenuli sudionici osme Memorijalne utrke Vukovar-Tovarnik, koju u povodu 25. obljetnice ubojstva tovarničkog župnika Ivana Burikatrčalo oko sedamdesetak trkačaorganizira Udruga “Dr. Ante Starčević” iz Tovarnika i Maraton klub “Hrvatski sokol” iz Osijeka.

Uoči starta utrke, sudionici su se pomolili ispred Kamenog križa na ušću Vuke u Dunav. Start utrke započela je na vukovarskom mostu Jean-Michel Nicoliera, a cilj je bio u Tovarniku na groblju Sv. Križa gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

U ime Vukovarsko-srijemske županije vijenac su položio i svijeću zapalii zamjenik župana Željko Cirba i prestojnik Ureda župana Marinko Beljo.

U tovarničkoj župnoj crkvi Sv. Mateja, apostola i evanđeliste misno slavlje navečer je  predvodio uzoriti  kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski.

Predvodeći misno slavlje u župnoj crkvi svetog Mateja, apostola i evanđelista, u koncelebraciji s đakovačkim i osječkim nadbiskupkom mons. Đurom Hranićem te brojnim svećenicima, kardinal Puljić istaknuo je da se onaj čovjek koji ne želi istinu stavlja uza zlo, a onaj tko se od zločina ne distancira, postaje sukrivac u zločinu. Dodao je kako se ni jedan zločin, ma tko ga počinio, ne može braniti.

Tovarnički župnik Ivan Burik ubijen je u župnom stanu u Tovarniku 8. listopada 1991., nakon što su Tovarnik okupirale Jugoslavenska vojska i srpske paravojne postrojbe. Njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su iz masovne grobnice i 1998. pokopani na mjesnom groblju.