U prostorijama Šahovskog kluba ” Sloga” iz Borova održana je svečana skupština povodom jubileja  – 25 godina od osnivanja i kontinuiranog rada te djelovanja ovog kluba. 

Predsjednik kluba Lazar Bosić  u svom je izlaganju ukazao na razdoblje od osnivanja kluba pa do današnjih dana s posebnim naglaskom na najvažnija dostignuća i rezultate koje je klub postigao tijekom svog trajanja. 

„Poslije velikog uspjeha  i osvajanja trećeg mjesta na državnom prvenstvu 2005. klub napušta prvoligašku konkurenciju te se od 2006. natječe u trećoj šahovskoj ligi – grupa istok A“

rekao je predsjednik Bosić koji je zadovoljan radom i rezultatima koje postižu, kao i brojem članova. 

Povodom ovog jubileja, podijeljene su zahvalnice, plakete i povelja. Zahvalnicu je za pomoć i potporu u radu kluba dobila i Vukovarsko-srijemska županija, a plaketu zamjenik župana Srđan Jeremić koji se obratio članovima i gostima te pohvalio rad ovog sportskog kluba kao i nesebičan doprinos, trud i zalaganje koje članovi ulažu kako bi ostvarili što bolje rezultate. Posebno je pohvalio organiziranje značajnog broj turnira tijekom kalendarske godine što je prilika da ugoste ljubitelje igre na 64 polja iz većeg broja mjesta naše županije,  ali i izvan ovog prostora što doprinosi povezivanju ljudi i stvaranju dobrih međuljudskih i prijateljskih odnosa.

“Želim vam da i dalje budete dobri domaćini svima koji dolaze u Borovo, ali isto tako da budete dobri gosti kada putujete u druga mjesta”

zaključio je zamjenik župana Srđan Jeremić.