Na salašu „Lamut“ svečano je otvoreno 24. Državno prvenstvo u tenisu inženjera šumarstva i drvne tehnologije, a svoje umijeće na terenu pokazat će oko 50 natjecatelja. Turnir je otvorio član Uprave Hrvatskih šuma Ante Sabljić, a predsjednik Hrvatskog šumarskog društva ogranka Vinkovci Anto Glavaš obratio se prisutnima rekavši kako su u Vinkovce došli natjecatelji iz svih uprava šuma, Šumarskog fakulteta i Šumarskog instituta, Zavoda za zaštitu bilja te drvnih industrija i privatnih poduzeća iz cijele Hrvatske, ujedno se zahvalivši svima koji su sudjelovali u organizaciji.

„Ovo je manifestacija koja ima najdužu tradiciju na području Uprava šuma Vinkovci. Prilika je to šumarima izmijeniti radna iskustva, ali i provesti kvalitetno vrijeme kroz sportske aktivnosti. Drago mi je što je jako puno kolega šumara ovdje iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja što je dobar znak da se kod nas ugodno osjećaju i rado vraćaju. Lijepa je to tradicija, mijenjaju se upravitelji šumarija i igrači, ali turnir ostaje“, rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Prvenstvu u tenisu prethodio je malonogometni turnir na kojemu je prvo mjesto odnijela Uprava šuma podružnica Bjelovar, drugo mjesto osvojili su domaćini, trećeplasirani su završili Zagrepčani dok je četvrto mjesto pripalo gospićkoj podružnici. „Vinkovci su poznati kao grad tenisa, ali i šumarstva. Svi će, osim sporta i dobre zabave, imati priliku razmijeniti iskustva iz šumarstva i drvne tehnologije. Svima želim dobrodošlicu u naš grad i puno sportskih uspjeha i dobro druženje”, zaključio je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić.