Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije organizirala je 23. športsko natjecanje ogranaka dragovoljaca i veterana Domovinskog rata VSŽ na kojem u raznim sportskim disciplinama sudjeluje više od 400 hrvatskih branitelja.

„Što da kažemo o našim braniteljima što već puno puta nismo rekli? Drago mi je da ih danas vidim u Nijemcima na još jednim sportskim igrama, da nas i njih još uvijek ima, da ih je velik dio u dobroj formi i da nestrpljivo čekaju početak natjecanja. Ovo nije samo dan kada ćemo se podružiti i natjecati, ovo je vrijeme kada odajemo počast svima onima kojih više nema, koji su svoje živote dali za Hrvatsku i svima koji su od Domovinskog rata do danas otišli s ovog svijeta. Njima i njihovim obiteljima na spomen okupljajte se i natječite i dalje te budite pomoć jedni drugima u svemu onom što vas sutra čeka. Neka pobjedi najbolji i uživajte danas u našoj županiji!“

rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić prilikom otvaranja igara.

Program obilježavanja započeo je okupljanjem branitelja i formiranjem mimohoda kod Osnovne škole Nijemci, nakon toga je na rasporedu bilo službeno otvaranje športskih igara i polaganje vijenaca dok je sve završeno podjelom pehara i zahvalnica najboljim ekipama i pojedincima uz ručak u prostorima DVD-a Nijemci.