U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Vukovarsko-srijemske županije održane su 22. županijske sportske igre na kojima je sudjelovalo oko 400 branitelja koji su se natjecali u deset disciplina. Ovogodišnji domaćin bila je općina Vrbanja.

Program obilježavanja započeo je okupljanjem sudionika i mimohodom, nastavljen je službenim otvaranjem Igara nakon kojeg je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu dr. Franje Tuđmana odana počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim hrvatskim braniteljima.

„Uistinu mi je čast biti s braniteljima danas ovdje jer su oni u onom trenutku kad je bilo najteže i najbitnije pokazali zajedništvo i hrabrost, obranili i stvorili ono što danas imamo. I dalje nam pokazujete da imate volje boriti se sa svim životnim nedaćama, imate želje naći se sa svojim prijateljima i suborcima, prisjetiti se nekih prošlih vremena, pa i popričati o onome što nas čeka sutra. Mogu vam samo reći držite se, ne dajte se i dalje budite temelj naše Domovine“, u svom je govoru istaknuo vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Sveta misa zadušnica služena je u župnoj crkvi Presvetog imena Marijina, svoje sportsko umijeće branitelji su pokazali na tri sportska terena na području općine, a najboljima su u poslijepodnevnim satima podijeljeni pehari i zahvalnice.