„Marijo, pokaži svoju ljubav prema nama“ – moto je 22. Nadbiskupijskog susreta osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji, prijatelja i volontera, održanog u Svetištu Gospe Ilačke.

Susret je započeo svetom misom koju je predvodio nadbiskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i župnik Župe sv. Ćirila i Metoda u Osijeku Alojz Kovaček, uz koncelebraciju brojnih svećenika. Prije svete mise, voditeljica županjske regije Jadranka Ivkić simbolično je predala zastavu Povjerenstva za osobe s invaliditetom voditeljici vinkovačke regije Tihomili Viljetić.

Ciljevi nadbiskupijskih susreta su da se osobe s intelektualnim i tjelesnim teškoćama međusobno upoznaju, povežu i umreže te da mogu podijeliti svoja iskustva.

“Bez obzira na poteškoće, svaka je osoba dragocjena u Božjim očima i naglasak je upravo na tome. Lokalnoj zajednici želi se posvijestiti koje su potrebe osoba s invaliditetom i zato se susreti događaju uvijek u drugoj regiji, dekanatu i župi. Osobe s invaliditetom trebaju trajnu podršku. Kada vam je teško i kada se osjećate sami, napušteni i zaboravljeni od svih, okrenite se prema Mariji, pogledajte u lik Marijin, zamolite Njezino bezgrešno srce neka napuni vaša srca”

rekla je Tihomila.

Susret je nastavljen uz ručak, slavlje i druženje te glazbeni program KUD-a Šumari iz Vinkovaca i njihovih tamburaša, uz gošće Anu Žagar i Ličke drvosječe te tamburaški sastav.

U ime Vukovarsko-srijemske županije susretu je prisustvovao župan Damir Dekanić.