U vinkovačkoj pješačkoj zoni, po 22. put održan je Festival folklora „Robert Bajtal“, u spomen na dugogodišnjeg člana, istaknutog plesača i voditelja dječje folklorne skupine Folklornog ansambla ’’Lisinski’’ Roberta Bajtala, koji je 2000. tragično izgubio život na svom radnom mjestu.

Osmišljen je kao festival koreografskog folklora, jedinstven u Hrvatskoj, nosi u sebi obilježja tradicije te čuva bogatstvo narodnih nošnji, običaja i plesova raznih dijelova Hrvatske.

Članovi Lisinskog, ujedno i organizatori, sjećanja na Roberta Bajtala ožive svake godine uz nastupe svojih sekcija, ali i poznatih i priznatih gostujućih društava. Ovogodišnji 22. po redu Festival folklora  Robert Bajtal, svojim nastupom otvorili su posebni gosti iz Makedonije Folklorni studio Blazhevski (Skopje). Uz njih su nastupili i TS D – mol, Muška pjevačka skupina „Baće iz Bošnjaka“, KUD „Izvor“ (Vinkovci) i sve postave FA „Lisinski“ iz Vinkovaca.

Festivalu je nazočila i sve prisutne u ime Vukovarsko-srijemske županije pozdravila viša stručna suradnica za turizam Upravnog odjela za turizam i kulturu Mirna Levaković Lombarović.