U Hrvatskom domu u Ilači, u sklopu obilježavanja Dana Općine Tovarnik, održana je 20. Međunarodna smotra svirača tradicijskih glazbala. Ova kulturna manifestacija međunarodnog karaktera jedna je od prepoznatljivijih događaja našega kraja koja njeguje i čuva od zaborava sviranje na tradicionalnim instrumentima. Tako se u Ilači i ove godine mogao čuti zvuk samice, frule, gajdi, tamburice, dvojnica, diplica duda i drugih. U okviru manifestacije održan je i Seminar tradicijskih glazbala pod vodstvom Stjepana Večkovića. Uoči nastupa već tradicionalno, ispred Hrvatskog doma upriličeno je pečenje slanine i kobasice. 

U programu su sudjelovali: Kulturni centar „Gatalinka“ Vinkovci, Tamburaški orkestar KUD-a „Matija Gubec“ Ilača, Hrvatski gajdaški orkestar Zagreb, solist Stjepan Večković, Muška pjevačka skupina KUD-a „Spačva“ Donje Novo Selo, Pučki pjesnik Đuka Kuveždić iz Ilače, gosti iz Slovačke, gosti iz Like te drugi pojedinci svirači tradicijskih glazbala. Organizatori smotre bili su KUD „Matija Gubec“ Ilača i ZAKUD Vinkovci. 

U ime Vukovarsko-srijemske županije Međunarodnoj smotri prisustvovao je pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Adamović.