Danas je u Osijeku obilježeno 20 godina aktivnog djelovanja Hrvatske udruge poslodavaca – Podružnice Osijek, na kojoj su bili nazočni predstavnici HUP-a, lokalnih i regionalnih vlasti, akademske zajednice, kao i brojni gospodarstvenici.

O radu ove HUP-ove podružnice u proteklim godinama govorili su utemeljitelji, te bivši i sadašnji voditelji iste Janoš SelešiNikola BilandžijaBernard Jakelić i Ivan Sarić. U svojim govorima su istaknuli značaj jedne ovakve udruge u ostvarenju socijalnog dijaloga, razvoju poduzetništva na prostoru Slavonije i Baranje, te stvaranju pozitivnog i poduzetnog gospodarskog ozračja.

Naglašena je i vrlo dobra i konstruktivna suradnja sa svim slavonskim županijama, kako u realizaciji i praćenju redovnih aktivnosti HUP-a, tako i na ostvarenju dugoročnijih projekata, od kojih je posebno istaknut projekt edukacije menadžera PUMA, kojeg već duži niz godina HUP provodi upravo u partnerstvu sa jedinicama regionalne samouprave.

Tijekom programa obilježavanja ove vrijedne obljetnice održana je i panel rasprava na temu “Kreativnošću i znanjem do konkurentnosti“.

U kontekstu dobre suradnje i uspješnog rada, zaslužnim pojedincima i institucijama su dodijeljena i priznanja HUP Podružnice Osijek, a priznanje za uspješnu suradnju i partnerstvo dodijeljeno je i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Priznanje je u ime Županije primio Zdenko Podolar, pročelnik UO za gospodarstvo.