U hotelu Slavonija u Vinkovcima održat će se,7. lipnja 2019. godine,2. Regionalni skup o mogućnostima pripreme EUprojekata od šireg interesa za prehrambeno – prerađivački sektor i razvoj Slavonije, Baranje i Srijema.

Regionalni skup pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije organizira Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU i Hrvatskim klasterom konkurentnosti prehrambeno – prerađivačkog sektora.

Cilj i svrha organizacije Regionalnog skupa je upoznati širu javnost o mogućnostima povoljnog poduzetničkog okruženja, povlačenju sredstava iz nacionalnih i EU fondova, strateškim projektima, a u svrhu unaprjeđenja i umrežavanja gospodarstva u prehrambeno-prerađivačkom sektoru u regiji Slavonije, Baranje i Srijema, razmjene iskustva i primjera dobre prakse te davanju važnostiprehrambeno-prerađivačkom sektorus naglaskom na potencijale razvojabioekonomije.

Regionalni skup je zamišljen kao edukativni skup predstavljanja sudionika iz izvršne vlasti, dužnosnika lokalne i regionalne samouprave, razvojnih dionika, direktora javnih institucija i direktora tvrtki iz prehrambeno-prerađivačkog sektora.

Pojedinačni doprinos svih sudionika skupa usmjeren je na dobrobit razvoja regije Slavonije, Baranje i Srijema kroz prezentaciju postojećih projekata u fazi provedbe i poticanje projektnih ideja u prehrambeno-prerađivačkom sektoru za financiranje iz nacionalnih i EU fondova.

Želja nam je da prepoznate svrhu ovog događaja u Slavoniji.

Poziv i program 2. Regionalnog skupa možete vidjeti ovdje.