U Hrvatskom  domu  Vukovar održan je 19. novinarsko-književnički susret “Grad – to ste vi!”. Ovogodišnja tema bila su djeca čija su djetinjstva zauvijek prekinuta 1991. i 1992., a čije sudbine od zaborava čuvaju književnice Ani Galović i Tanja Belobrajdić koje su kroz dirljiv razgovor podsjetile sve okupljene da o njima, djeci, bogatstvu svijeta, moramo govoriti.

Književnica Ani Galović bila je gošća ovogodišnjeg izdanja kao autorica knjige “Mama, ne vidim nebo” kojom je ispričala priče o 34 djece poginule tijekom borbenih djelovanja od posljedica granatiranja ili mučki ubijenih u ratnom zločinu tijekom 1991. na prostoru bivše općine Vukovar i u samom gradu.

“Bili su različite dobi, od novorođenčeta koje je živjelo svega 48 sati, a preminulo je zbog nestanka struje uslijed prestanka rada agregata tijekom raketiranja vukovarske bolnice do tinejdžerske dobi u kojoj su izgubili život uslijed ratnih zbivanja ili je ciljano nad njima učinjena egzekucija kao što su trojica dječaka ubijenih na Ovčari ili čak 1992., u kasnijim mjesecima nakon okupacije Vukovara uslijed raznih okolnosti”, rekao je u ime jednog od organizatora direktor Hrvatskog radio Vukovara Robert Rac. Cjelokupan susret bio je u znaku novinarskog kolege Siniše Glavaševića.

Skupu je prisustvovala i okupljene je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Tamara Kalistović.