U organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza, u petak je svečano otvoren 19. Memorijal vukovarskih branitelja, međunarodni turnir U-14 u Vukovaru na kojem su nastupili svi klubovi SuperSport Hrvatske nogometne lige, Cibalia, Vukovar 1991 te ekipe hrvatskih igrača Njemačka/Švedska, Austrija/Švicarska, Kanada/USA i Australija. U ime vukovarsko – srijemske županije svečanom otvorenju prisustvovao je član Savjeta za branitelje župana Stjepan Mađarac.

Utakmice su se igrale na četiri stadiona – Borovo naselje, Radnički, Mitnica i Bogdanovci, a na nogometnom terenu HNK Mitnice snage su jučer odmjerili najbolji od najboljih. Varaždin je na jedanaesterce odnio pobjedu u finalnom susretu protiv Gorice, a u utakmici za treće mjesto bolji je bio Hajduk koji je pobijedio Dinamo.

Titulu najboljeg igrača turnira odnio je Adriano Debelec iz pobjedničke momčadi, najboljim vratarom proglašen je njegov suigrač Bartol Tuđan dok je pehar za fair play otišao u ruke selekcije Hrvata iz Australije. Zatvaranju turnira prisustvovao je zamjenik župana Franjo Orešković.