Danas je u Grabarju u Požeško-slavonskoj županiji održan 17. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Izbor najuzornije seoske žene projekt je kojim se želi pomoći  promociji, vrijednosti te važnosti žene na selu i gospodarstvu radi afirmacije i podizanja kvalitete života na selu. Svaka kandidatkinja je predstavila kraj iz kojeg dolazi kroz ono što radi i kroz način na koji doprinosi njegovu napretku.

Ove godine na Izboru je sudjelovalo 15 kandidatkinja. Vukovarsko-srijemsku županiju predstavljale su tri kandidatkinje: Marina Lošić , Stari Mikanovci, Elizabeta Babogredac, Bošnjaci i Marica Jovanovac, Gradište. Žiri kojim je predsjedao Josip Kraljičković za prvu pratilju ovogodišnjeg izbora odabrao je  Martinu Dobšić iz Žabnice, Zagrebačka županija, naslov druge pratilje pripao je Aleksandri Pekici iz Štokovaca, Istarska županija . Za najuzorniju izabrana je Tamara Krklec Čvangić iz Brodaraca, Karlovačka županija. Iako su predstavnice slavonskih županija ostale bez nagrada, Izbor je protekao u pravom slavonskom ozračju, uz nastupe tamburaša i pjevačkih skupina s domaćim delicijama.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije Izboru je nazočila Ljubica Klobučić Grgas iz Upravnog odjela za poljoprivredu,šumarstvo i ruralni razvoj.