U organizaciji Razvojne agencije TINTL, Lokalne akcijske grupe Srijem, Općina Tovarnik i Lovas te Vukovarsko-srijemske županije i Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije održan je 16. Gospodarski forum Vukovarsko-srijemske županije kojemu je ovogodišnja tema bila „Perspektiva Vukovarsko-srijemske županije u novom financijskom razdoblju 2012.—2027. godine“.

U ime domaćina, pozdravne riječi uputio je načelnik Općine Tovarnik Anđelko Dobročinac  dok je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i održivi razvoj Vukovarsko-srijemske županije Marija Budimir pozdravila u ime Vukovarsko-srijemske županije.

Nazočnima su prezentirane mogućnosti financiranja projekata iz fondova Europske unije u financijskoj perspektivi 2021—2027., a veliki je naglasak stavljen na poljoprivredu i poljoprivredne proizvođače.

Također, na Gospodarskom forumu prezentirana je i perspektiva biogospodarstva kao i mogućnosti financiranja istraživanja, razvoja i inovacija za poduzetnike u predstojećem razdoblju, a svoja iskustva o radu kao i izazove s kojima se suočavaju prezentirani su od strane poljoprivrednika, OPG Balić Marijan.

U poslijepodnevnim satima Općinu Tovarnik posjetila je i ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ravnatelj Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravko Barać koji su, nakon razgovora s predstavnicima Vukovarsko-srijemske županije i Općine o aktualnim temama iz poljoprivrede, posjetili sajamski prostor.