U spomen na dvanaest mučki ubijenih redarstvenika 2. svibnja 1991. u Borovom Selu, Športsko ribolovno društvo Jezera Banja Vinkovci organiziralo je 14. Memorijalno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak „Dvanaest redarstvenika” na jezerima Banja u Vinkovcima, pod pokroviteljstvom PU vukovarsko-srijemske, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca.

14. Memorijalno natjecanje održano je 4. svibnja 2024., program je počeo u 7:00 sati prijavom ekipa, a u uvodnom dijelu sve su pozdravili: predsjednik ŠRD ” Jezera Banja” Ivan Marić, viši suradnik za pčelarstvo, lovstvo, slatkovodno ribarstvo i zaštitu životinja u Vukovarsko –srijemskoj županiji Kuzman Zubčić, predsjednik udruge poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata Ivankovo Pavo Batinić, Željko Mikić iz ŠRD ”Jezera Banja” Vinkovci, dok je natjecanje otvorio Stjepan Anđić iz PU vukovarsko-srijemske.

U tri natjecateljska sektora natjecalo se 12 športsko ribolovnih udruga i društava – PU vukovarsko-srijemska, ŠRU „Vuka” iz Nuštra, ŠRD „Ribar” iz Nijemaca, ŠRD „Crvenperka” iz Jarmine, ŠRU „Starovirac” iz Otoka, ŠRU „Klenić” iz Ivankova, ŠRD „Sava” iz Županje, ŠRU „Borovo Naselje ’91” iz Vukovara, ŠRD „Priroda”, ŠRD „Lavanda”, ŠRD „Željezničar” i domaćin ŠRD Jezera Banja iz Vinkovaca.

Nakon održanog natjecanja i vaganja, proglašeni su pobjednici koji su nagrađeni medaljama i peharima za osvojena mjesta. U generalnom plasmanu u pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Željko Ljubić iz ŠRU ”Starovirac” Otok s ulovljenih 3625 grama ribe, Dalibor Marinković ŠRD ”Priroda” Vinkovci s ulovljenih 2561 grama ribe, dok je treće mjesto osvojio Josip Mak  ŠRD ”Klenić” Ivankovo s ulovljenih 1475 grama ribe.

Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji pripalo je ekipi PU vukovarsko-srijemske, drugo mjesto osvojilo je ŠRD ”Priroda” Vinkovci, dok je treće mjesto osvojila ekipa ŠRU ”Vuka ” Nuštar.

Nakon proglašenja pobjednika, sve ekipe, suci, gosti i organizatori nastavili su druženje.