Vinkovački Gradski muzej domaćin je ovogodišnjim, dvodnevnim, 13. susretima Sekcije konzervatora-restauratora Hrvatskoga muzejskog društva.           

Pozdravnim i uvodnim riječima skupu se obratio  ravnatelj GMV Hrvoje Vulić dok je predsjednica Hrvatskog muzejskog društva Vlasta Krklec rekla kako društvo ustrajno radi na promicanju značaja konzervatorsko-restauratorske struke, a stručni skupovi su jako važni jer pridonose unaprjeđenju struke kroz razmjenu iskustva i novih saznanja.

Stručni skup 13. susreti Sekcije konzervatora-restauratora Hrvatskoga muzejskog društva održava se nakon trogodišnje stanke u Gradskom muzeju Vinkovci. Sekcija ovim skupom potiče osvješćivanje važnosti čuvanja baštine i prezentira rad u muzejskim laboratorijima širokoj publici na zanimljiv način popularizirajući tako struku uz edukativan doprinos muzejskim programima. Skup uključuje izložbu postera, predavanja, aktualnu četvrt namijenjenu raspravi o aktualnostima u struci i stručni izlet. Predavanja su podijeljena u dvije sesije, od kojih se jedna bavi trenutačnim stanjem u muzejima nakon potresa, a druga zanimljivim novim istraživanjima i zahvatima u području arheologije. Izložba postera 13. susreta sjedinit će djelovanje konzervatora-restauratora u intervalu od dvije godine nakon razornih potresa.

Izložba je postavljena u Gradskom muzeju do 21. listopada. Na Susretima sudjeluje 40 konzervatora-restauratora iz raznorodnih hrvatskih muzeja i različitih gradova – Zagreb, Split, Pula, Zadar, kao i kolege iz Slovenije.

Stručnom skupu konzervatora-restauratora, u ime Vukovarsko-srijemske županije, nazočio je zamjenik pročelnice Upravnog odjela za turizam i kulturu Viktor Lukačević.