U organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj proizvođači tradicijskih proizvoda Vukovarsko-srijemske županije: kulena, šunke, čvaraka, pekmeza, suhe tjestenine i kolača sudjelovali su na 13. Mediteranskom sajmu zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva od 17. do 20. ožujka u Dubrovniku.
Ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao jedna od najznačajnijih sajamskih događanja u Republici Hrvatskoj.
Ovogodišnja orijentacija sajma bila je usmjerena na proširenje s novim proizvodima (hybridna električna vozila, eko namještaj i odjevni predmeti od prirodnih materijala).
Na 13. Sajmu bio je i Veljko Barbieri, poznati gastronomski stručnjak i hrvatski književnik koji već tradicionalno sudjeluje na Mediteranskom sajmu.
U okviru sajma održano je niz edukativnih okruglih stolova, predavanja, prezentacija, atraktivnih kulturno-zabavnih i gastronomskih pratećih sadržaja.