U organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj proizvođači tradicijskih proizvoda Vukovarsko-srijemske županije: kulena, šunke, čvaraka,  pekmeza, suhe tjestenine i kolača sudjelovali su  na 13. Mediteranskom sajmu zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva od 17. do 20. ožujka u Dubrovniku.

Ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao jedna od najznačajnijih sajamskih događanja u Republici Hrvatskoj.

Ovogodišnja orijentacija sajma  bila je usmjerena  na proširenje s novim proizvodima (hybridna električna vozila, eko namještaj i odjevni predmeti od prirodnih materijala).

Na 13. Sajmu bio je i Veljko Barbieri, poznati gastronomski stručnjak i hrvatski književnik koji već tradicionalno sudjeluje na Mediteranskom sajmu.

U okviru sajma održano je niz edukativnih okruglih stolova, predavanja, prezentacija, atraktivnih kulturno-zabavnih i gastronomskih pratećih sadržaja.