10. jubilarno izdanje DORFA nakon gostovanja na Cresu, u Puli i Primoštenu svečano je zatvoreno u Vinkovcima u kojima je taj festival i nastao.

Dvodnevni program zatvaranja održan je 26. i 27. 08. 2016. godine u Galeriji fotografija Meraja, uz projekcije filmova, koncert i podjelu nagrada.

U filmskom dijelu programa prikazani su filmovi: “Limunovo drvo” autora Branka Radakovića, “Slagalica” makedonskog autora Aleksandra Koviloskog, te  “Wooden Ambulance Bike Tour 2013”, koji je dijelom snimljen u Vinkovcima.

Kao uvod u ovogodišnje vinkovačko finale  DORF-a organizirane su  4. Antičke filmske večeri  koje se održavaju od 2013. godine u Vinkovcima. Cilj ove kulturne manifestacije je promocija bogate kulturne i povijesne baštine Vinkovaca povezivanjem filmske umjetnosti i muzejskih kapaciteta, ali i povećanje kvalitete i aktivnosti neovisne kulturne scene, a ima značaj ne samo za Vinkovce nego i širu regiju. 

Antičke filmske večeri su pravi vinkovački kulturni brand – urbana kulturna manifestacija u gradu, koja komunicira s mlađim naraštajima i povećava turističke potencijale Vinkovaca 

Na otvorenju je prikazana nagrađivani igrani film Dalibora Matanića „Zvizdan“, a u dvodnevnom programu osim projekcija filmova organizirana je filmski i povijesni kviz, filmska radionica, te prezentacija aktivnosti Gradskog muzeja Vinkovci.

Na navedenim manifestacijama prisustvovao je Viktor Lukačević, v.d. pročelnik Upravnog odjela za turizma i kulturu Vukovarsko-srijemske županije.